بنجامین شول در این مقاله٬ به دین از هفت لنز مختلف نگاه میکند. این متن بازنشر از مجلهی فرهنگ امروز شماره ۳۲ خرداد ۱۴۰۰ است.
Read Moreدومین نشست «کافه گفتمان» در تاریخ ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور سخنران مهمان، بابک مینا و گروهی از علاقهمندان به موضوع مشارکت دین در جامعه مدرن در فضای مجازی برگزار شد. در ابتدای این جلسه، پس از ارائه تاریخچه مختصری از فعالیتهای سایت گفتمان ایران درباره گفتمان دین، بابک مینا، پژوهشگر فلسفه سیاسی و نویسنده، دیدگاههای خود را درباره مشارکت دین در عرصه عمومی مطرح کرد.
Read Moreگزارش جلسات کافه گفتمان
Read More«مردم ایران بلوغ بیسابقهای را تجربه میکنند»
در این قسمت پاسخ تعدادی از این صاحبنظران را به این سوال میخوانیم که: چه راههایی برای افزایش امید اجتماعی وجود دارد؟
Read More«باید تعاریف جدید ارائه دهیم»
در این قسمت پاسخ تعدادی از این صاحبنظران را به این سوال میخوانیم که: فعالان مدنی و اندیشمندان در حال حاضر چه نقشی میتوانند در کمک به رفع نیازهای جامعه ایفا کنند؟
Read Moreمتن حاضر ثمرهی گفتگوهایی میان گروهی از فعالین اجتماعی است که در پی کاوش دربارهی امکان و شرایط تاثیرگذاری سازندهی دین در جوامع مدرن بودند.
Read More«در کنار هم باید در جستجوی یک آینده بهتر جلو رفت»
در این قسمت پاسخ تعدادی از این صاحبنظران را به این سوال میخوانیم که: نیازهای کنونی جامعه ایران را چه میبینید؟
Read More«پیشرفت نیازمند درک دیگری و مشارکت عمومی است»
در این قسمت پاسخ تعدادی از این صاحبنظران را به این سوال میخوانیم که: مهمترین تحولات در ذهنیت و تفکر جامعه و فرد ایرانی چه بوده است؟
Read More«مردم ایران ظرفیت عمیقی برای همدردی و انسانیت مشترک و همکاری یافتهاند»
در این قسمت پاسخ تعدادی از این صاحبنظران را به این سوال میخوانیم که: جامعه ایران چه یادگیریهایی داشته و چه توانمندیهایی از خود نشان داده است؟
Read Moreامروزه عدالت به عنوان یک ارزش اجتماعی شناخته میشود که افراد و ملتها بیش از پیش خواهان تحقق آن هستند و دیر زمانی است که به عنوان یک آرمان والای اجتماعی بشر در تلاش بوده تا اجتماع خود را بر مبنای آن سازماندهی کند.
Read Moreبه نظر شما مشارکت برابر زنان در پیشرفت ایران چه اندازه ضروری است؟
ویدئو زیر به مناسبت روز جهانی زن در همکاری با شبکه آزادی تهیه شده است.
Read Moreدر ادامه تلاشهای سایت گفتمان ایران جهت ایجاد فضاهایی برای گفتگو و همفکری در ارتباط با موضوعات و مسائل اجتماعی ایران نشستی در ارتباط با گفتمان دین در فضای جدید «کافه گفتمان» برگزار شد و شرکتکنندگان به تبادل نظر و مشورت پرداختند. در این «کافه گفتمان» شرکتکنندگان به طرح دیدگاهها و دغدغههای خود در اینباره پرداختند که در چشماندازی که از آینده ایران وجود دارد نقش و جایگاه دین چگونه است و به چه جنبههایی از آن باید توجه شود.
Read Moreیکی از ابعاد مهم تحولات اجتماعی ایران در طی دهههای گذشته، تلاشهایی است که در جهت دستیابی به برابری حقوق زنان و مردان صورت گرفته است. محروم کردن زنان از حقوق اولیه خود و ایجاد محدودیتهای پنهان و آشکار در راه پیشرفت آنان، نه تنها نقض حقوق اولیه انسانی است بلکه جامعه را از پتانسیل موجود در نیمی از جمعیت خود محروم مینماید.
Read Moreظهور فضای مجازی و به طور خاص شبکههای اجتماعی به عنوان نیرویی موثر در جهتدهی به افکار و اقدامات جمعی و فضایی برای به اشتراکگذاشتن آزادانه افکار و ایدهها، یکی از مشخصههای اصلی عصر حاضر است.
Read Moreتنوع و تکثر ایران مایه غنا و زیبایی است اما متاسفانه نادیده گرفتن این تکثر و تلاش برای ایجاد همسانی نتیجهای جز جدایی گروههای مختلف از هم، رشد بذر بیاعتمادی و سست شدن پیوندهای اجتماعی نداشته است و زخمی بر بیشمار زخمهای ایران وارد کرده است که نیازمند توجه و درمان است
Read Moreدر ماههای گذشته چند تن از پژوهشگران ایرانی با پیشزمینههای فکری و اعتقادی متنوع به دعوت مجموعه « گفتمان ایران» در مورد لزوم، پیچیدگیها و مستلزمات تعامل دین و جامعه در واقعیت ایران به گفتگو نشستند. این متن بازتاب دهندهی دریافتهای مشترک شرکتکنندگان در این سلسله گفتگوها است.
Read Moreاین مقاله که بر اساس گفتگو با فعالان مدنی و در بطن پروژهای مشترک با برخی از آنها در ماههای اخیر تدوین شده است به بخشی از چالشهای جامعهی مدنی میپردازد که ریشه در تناقضهای موجود میان روشها و رویکردهای متداول در جامعهی مدنی و اهدافی که این جامعه برای خود تعریف کرده دارد.
Read Moreگفتمان ایران این سوال را که رسانهها چه نقشی در تقویت امید اجتماعی در ایران میتوانند داشته باشند در یک جلسهی بحث و گفتگو در شهریور ۱۳۹۹ با حضور جمعی از خبرنگاران و فعالان اجتماعی به مشورت گذاشت.
Read Moreگفتمان ایران این سوال را که رسانهها چه نقشی در تغییر نگرش مردم نسبت به موضوعات اساسی برای آیندهی ایران دارند، در یک جلسهی بحث و گفتگو در شهریور ۱۳۹۹ با حضور جمعی از خبرنگاران و فعالان اجتماعی به مشورت گذاشت.
Read More