در ابتدای جلسه سوم کافه گفتمان که ۲۱ مهر ۱۴۰۲ برگزار شد، علی پاپلی یزدی، پژوهشگر اندیشه سیاسی، به ارائهای پرمحتوا از آرای سیاسی سِسیل لَبُرد، استاد نظریه سیاسی دانشگاه آکسفورد، پیرامون لیبرالیسم و نسبت آن با دین پرداخت.
دومین نشست «کافه گفتمان» در تاریخ ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور سخنران مهمان، بابک مینا و گروهی از علاقهمندان به موضوع مشارکت دین در جامعه مدرن در فضای مجازی برگزار شد.
در این قسمت پاسخ تعدادی از این صاحبنظران را به این سوال میخوانیم که: فعالان مدنی و اندیشمندان در حال حاضر چه نقشی میتوانند در کمک به رفع نیازهای جامعه ایفا کنند؟
امروزه عدالت به عنوان یک ارزش اجتماعی شناخته میشود که افراد و ملتها بیش از پیش خواهان تحقق آن هستند و دیر زمانی است که به عنوان یک آرمان والای اجتماعی بشر در تلاش بوده تا اجتماع خود را بر مبنای آن سازماندهی کند.
نخستین جلسه «کافه گفتمان» در تاریخ ۶ مرداد ۱۴۰۲ با حضور سخنران مهمان، رضا علیجانی و گروهی از علاقهمندان درباره «نقش دین در آینده ایران» در فضای مجازی برگزار شد.
یکی از ابعاد مهم تحولات اجتماعی ایران در طی دهههای گذشته، تلاشهایی است که در جهت دستیابی به برابری حقوق زنان و مردان صورت گرفته است. محروم کردن زنان از حقوق اولیه خود و ایجاد محدودیتهای پنهان و آشکار در راه پیشرفت آنان، نه تنها نقض حقوق اولیه انسانی است بلکه جامعه را از پتانسیل موجود در نیمی از جمعیت خود محروم مینماید.
ظهور فضای مجازی و به طور خاص شبکههای اجتماعی به عنوان نیرویی موثر در جهتدهی به افکار و اقدامات جمعی و فضایی برای به اشتراکگذاشتن آزادانه افکار و ایدهها، یکی از مشخصههای اصلی عصر حاضر است.
تنوع و تکثر ایران مایه غنا و زیبایی است اما متاسفانه نادیده گرفتن این تکثر و تلاش برای ایجاد همسانی نتیجهای جز جدایی گروههای مختلف از هم، رشد بذر بیاعتمادی و سست شدن پیوندهای اجتماعی نداشته است و زخمی بر بیشمار زخمهای ایران وارد کرده است که نیازمند توجه و درمان است
در ماههای گذشته چند تن از پژوهشگران ایرانی با پیشزمینههای فکری و اعتقادی متنوع به دعوت مجموعه « گفتمان ایران» در مورد لزوم، پیچیدگیها و مستلزمات تعامل دین و جامعه در واقعیت ایران به گفتگو نشستند. این متن بازتاب دهندهی دریافتهای مشترک شرکتکنندگان در این سلسله گفتگوها است.
این مقاله که بر اساس گفتگو با فعالان مدنی و در بطن پروژهای مشترک با برخی از آنها در ماههای اخیر تدوین شده است به بخشی از چالشهای جامعهی مدنی میپردازد که ریشه در تناقضهای موجود میان روشها و رویکردهای متداول در جامعهی مدنی و اهدافی که این جامعه برای خود تعریف کرده دارد.
گفتمان ایران این سوال را که رسانهها چه نقشی در تقویت امید اجتماعی در ایران میتوانند داشته باشند در یک جلسهی بحث و گفتگو در شهریور ۱۳۹۹ با حضور جمعی از خبرنگاران و فعالان اجتماعی به مشورت گذاشت.
گفتمان ایران این سوال را که رسانهها چه نقشی در تغییر نگرش مردم نسبت به موضوعات اساسی برای آیندهی ایران دارند، در یک جلسهی بحث و گفتگو در شهریور ۱۳۹۹ با حضور جمعی از خبرنگاران و فعالان اجتماعی به مشورت گذاشت.
قسمت اول برنامه بین ادیانی با حضور مهمانانی از چهار دین یهودی مسیحی اسلام و بهایی